Банківські рахунки переводять на міжнародний стандарт: що це змінить

Читать на русском
Олег Гавришекономічний експерт

Україна приводить свою банківську систему у відповідність до європейської. Це дозволяє спрощувати, а також покращувати платіжні сервіси.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив економічний експерт Олег Гавриш.

«Перш за все, переведення банківських рахунків на міжнародний стандарт набагато спростить саму процедуру розрахунків. Це важливий крок уперед», – зазначив Гавриш.

«У зв'язку з переведенням банківських рахунків на міжнародний стандарт українська банківська система стане більш наближеною до європейської. Крім того, це дозволить контролювати різного роду керівним органам операції, стан рахунку банку, грубо кажучи, в кого які гроші, який обсяг», – уточнив він.

За його словами, саме по собі отримання коштів, їх витрачання стане прозорішим. Крім того, це спростить життя нашим заробітчанам. Переводити гроші в Україну, робити різні операції стане набагато простіше.

У Зеленського хочуть продати держбанки. Чи знайдуть кому та що завадить?В Офісі президента хочуть розпочати велику приватизацію з продажу державних банків. Чи доцільно, обговорили з експертами.

«Перехід на безготівкові розрахунки, контроль над безготівковим обігом, навіть відкат готівки, який у багатьох країнах уже відбувається, – це все частина однієї тенденції. Такі рішення спрямовані на прозорість, на боротьбу з тим, щоб контролювати всі надходження. Запровадження такої форми захисту дозволяє робити це простіше», – резюмував Олег Гавриш.

Нагадаємо, в Україні 5 серпня 2019 року буде запроваджений міжнародний банківський рахунок. Чинні номери рахунків банки змінять відповідно до вимог міжнародного стандарту IBAN.

У НБУ уточнили, що номери рахунків, оформлені за стандартом IBAN, складаються з 29 літеро-цифрових символів. До цього набору символів входять код країни, контрольний розряд, номер рахунку та код банку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: