Парламент відтермінував застосування стандарту «Євро-6»

Читать на русском
Нардепи ухвалили в другому читанні та в цілому законопроект № 2078-1, який відкладає до 2025 року введення стандарту «Євро-6» для нових автомобілів.

Нардепи ухвалили в другому читанні та в цілому законопроект № 2078-1, який відкладає до 2025 року введення стандарту «Євро-6» для нових автомобілів.

Таке рішення було прийнято на засіданні уряду у вівторок, 3 грудня, пише сайт ВР.

Розмитнення «євроблях»: які потрібні зміни та що робити з екостандартамиВ Україні збільшилася кількість старих авто з-за кордону до 27 тисяч. Це максимальний результат, не враховуючи перші три місяці року, коли за пільговими ставками активно легалізувалися євробляхи.

Документ дозволить ввозити на територію України автомобілі з документом, що підтверджує відповідність конструкції транспорту екологічним нормам не нижче рівня «Євро-5».

З 1 січня 2025 року в Україні можна буде імпортувати нові машини за умови їхньої відповідності екологічним нормам не нижче рівня «Євро-6».

У пояснювальній записці відзначають, що Україна взяла на себе зобов'язання гармонізувати національні екологічні вимоги до норм ЄС, проте крайніх термінів запровадження екологічного стандарту «Євро-6» немає.

Закон набуде чинності на наступний день після офіційного опублікування.

Нагадаємо, Рада має намір встановити мито на тютюн для нагріву.

Також відзначимо, Рада зробила наступний крок до зняття недоторканності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: