СБУ проводить обшуки у міськраді Черкас

Читать на русском
Під час обшуків у службових кабінетах чиновників було вилучено первинну бухгалтерію, фінансову та платіжну документацію, яка доводить проведення операції.

СБУ проводить обшуки в Черкаській міськраді в понеділок, 2 грудня.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За інформацією, оперативники підозрюють чиновників мерії у масштабних зловживаннях при ремонті вулиць, під час яких було завдано збитків державному та міському бюджету на суму близько 1,5 млн гривень.

Слідство встановило, що керівник і заступник фінансового відділу одного з департаментів міськради підписали договір із будівельною компанією на ремонт 17 вулиць міста загальною вартістю 19 млн гривень.

Після закінчення робіт їм перерахували 12,5 млн гривень. Під час перевірки правоохоронці встановили, що кошти нібито були переведені чотирьом підконтрольним приватним структурам, а потім гроші конвертували в готівку, аби уникнути сплати податків.

Під час обшуків у службових кабінетах чиновників було вилучено первинну бухгалтерію, фінансову та платіжну документацію, яка доводить проведення операції. Двом чиновникам оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Раніше департамент процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних процесах Генеральної прокуратури України (ГПУ) провів обшуки на території комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса».

Також нагадаємо, стали відомі причини обшуків в «Укргазвидобуванні».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: