ЦВК дозволила змінювати місце голосування в режимі онлайн

Читать на русском
Центральна виборча комісія (ЦВК) затвердила новий Порядок тимчасової зміни місця голосування.

Центральна виборча комісія затвердила новий Порядок тимчасової зміни місця голосування.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК у понеділок, 2 грудня.

Тепер заяву про зміну місця голосування можна подати через електронну форму на сайті ЦВК з використанням електронного підпису, а також через уповноважену особу. Раніше це треба було робити особисто.

Також тепер тимчасово змінити місце голосування, окрім зареєстрованих виборців, можуть і громадяни, які не мають зареєстрованого місця проживання (так званої прописки).

ЦВК також дозволила одночасно змінити місце голосування не тільки на перший тур виборів, а й одночасно на обидва. При відмові в задоволенні заяви виборця повідомляють невідкладно із зазначенням переліку підстав. Прийнятий порядок поширюється тільки на вибори президента і народних депутатів.

Нагадаємо, 2 жовтня Верховна рада 237 голосами прийняла законопроект, який скасовує держфінансування партій, які не подолали прохідний поріг у 5% на парламентських виборах.

Раніше право на державне фінансування мали партії, які набрали на виборах 2%. За підсумками дострокових виборів, у липні на держфінансування претендували 11 партій, у результаті їх залишилося п'ять.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: