У САП підтвердили повідомлення про підозру Тупальському

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі підтвердили оголошення підозри заступнику керівника столичної митниці та іншим затриманим.
Сергій Тупальський

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі підтвердили повідомлення про підозру заступнику начальника Київської міської митниці Сергію Тупальському та ще 9 особам, затриманим у так званій справі бізнесмена Вадима Альперіна.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«За погодження прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому очільнику та п'ятьом службовцям однієї з регіональних митниць, колишній посадовиці Державної фіскальної служби України, а також трьом представникам комерційних компаній, задіяним у реалізації корупційної схеми, у вчиненні злочинів, пов'язаних із махінаціями із розмитненням товарів, імпортованих в Україну, які завдали інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків», – йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, про підозру повідомили наступним особам: колишнього виконувача обов'язків керівника однієї з регіональних митниць, який на сьогодні обіймає посаду заступника керівника цієї митниці; заступника керівника однієї з регіональних митниць; в.о. начальника відділу митного оформлення (ВМО) та трьох інспекторів ВМО митного посту однієї з регіональних митниць; колишнього директора департаменту адміністрування митних платежів ДФС України та трьох підприємців.

«Наразі їм інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів», – додали у САП.

Раніше НАБУ і САП затримали Тупальського у справі можливого порушення митного законодавства. Разом із ним затримали й інших працівників митниці. Вказані затримання відбувалися у так званій справі одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого не вдалося знайти. Пізніше у НАБУ повідомили про затримання 10 осіб, 7 із котрих є працівниками митниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: