В одеському аеропорту на ремонтах привласнили 11 мільйонів гривень – СБУ

Читать на русском
СБУ викрила корупційну схему привласнення понад 11 мільйонів гривень комунального підприємства Міжнародний аеропорт Одеса під час ремонтних робіт на території об’єкту.

СБУ викрила корупційну схему привласнення понад 11 мільйонів гривень комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса» під час ремонтних робіт на території об’єкту.

Про це повідомляє пресцентр СБУ за підсумками обшуків в аеропорту Одеси.

За даними спецслужби, чиновники у змові з підконтрольним їм генпідрядником робіт безпідставно перераховували гроші комерційним структурам, які мають ознаки фіктивності. Фірми були оформлені в якості субпідрядників, з ними підписувалися акти прийому-передачі робіт і послуг, які фактично виконані не були.

Таким чином зловмисники привласнили понад 11 мільйонів гривень на роботах із загальним бюджетом у 38,2 мільйона. За висновком профільних експертів, неякісно виконані роботи могли становити загрозу життю і здоров'ю пасажирів аеропорту.

Під час обшуків на території авіапідприємства і в офісних приміщеннях фігурантів справи правоохоронці вилучили печатку, документацію та електронні носії, що містять інформацію про проведені незаконні фінансово-господарські операції.

Зараз керівнику комерційної структури генпідрядника оголошено підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, в будівлі Одеської мерії та в муніципальному департаменті фінансів співробітники СБУ, ДБР і ГПУ проводили обшуки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: