СБУ викрила хакерів, які викрадали кошти клієнтів електронних платіжних систем

Читать на русском
У Черкаській області СБУ припинила діяльність міжнародного хакерського угруповання, яке викрадало кошти з рахунків користувачів електронних платіжних систем Європи та США.

У Черкаській області СБУ припинила діяльність міжнародного хакерського угруповання, яке викрадало кошти з рахунків користувачів електронних платіжних систем Європи та США.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що організаторами махінації є громадянин РФ, який проживає в Києві, і троє жителів Черкаської області. Кіберзлочинці через спеціальні закриті хакерські форуми купували дані платіжних рахунків іноземців. За присвоєні кошти вони закуповували товари на популярних зарубіжних інтернет-магазинах. Потім продукцію реалізовували в Україні через онлайн сервіси», - йдеться в повідомленні.

Так, хакери вели свою діяльність з 2010 року, їхній річний оборот становив 500-700 тис. дол. Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку і виявили незаконно закуплені товари: smart-годинник, iPad, Iphone, відеокамери GoPro, навігатори, відеореєстратори, ехолоти, тощо та більше 5 тис. дол.

Зараз вирішується питання про повідомленні зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361 і ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Раніше СБУ припинила хакерські атаки на популярні українські ЗМІ.

Також нагадаємо, СБУ викрила групу хакерів на підготовці втручання в системи органів влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: