США підтримали Україну перед Нормандським форматом

Читать на русском
Вашингтон підтримує мирні ініціативи Києва перед запланованим на 9 грудня самітом у Нормандському форматі.

Вашингтон підтримує мирні ініціативи Києва перед запланованим на 9 грудня самітом у Нормандському форматі.

Про це заявила речниця Державного департаменту США Морган Ортагус, повідомляє Укрінформ.

Нормандська зустріч: що можуть вимагати і до чого готуватися УкраїніЗгідно з повідомленнями ЗМІ, на саміті «нормандської четвірки», який пройде 9 грудня в Парижі, буде обговорюватися проблема особливого статусу територій ЛНР-ДНР з його закріпленням у Конституції.

«Сполучені Штати підтверджують свою непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України напередодні саміту в Нормандському форматі, запланованого на 9 грудня за участі України, Франції, Німеччини й Росії - першого з 2016 року», - наголосила представниця Держдепу.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати віддані співпраці із союзниками й партнерами задля збереження тиску на Росію з метою змусити її виконувати зобов'язання за Мінськими угодами.

Як зазначила Ортагус, повернення Києву контролю над усім Донбасом могло би стати початком «повного відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи територіальні води».

У Держдепі також позитивно оцінили останні зусилля президента України, назвавши їх «важливими кроками до миру та реформ». Як уточнили у Вашингтоні, йдеться про дипломатичну роботу щодо просування мирного процесу на Донбасі, а також про посилення верховенства права, оздоровлення інвестиційного клімату, впорядкування оборонного сектору України.

«США вітають Україну, яка запровадила реформи, необхідні для її довгострокової безпеки й процвітання. Сполучені Штати стоять разом з Україною, яка просувається вперед до мирних переговорів»,- підкреслила речниця Державного департаменту.

Нагадаємо, Могеріні очікує прогресу від переговорів в Нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: