Незаконне затримання Майбороди: САП виграла касацію

Читать на русском
Верховний суд задовольнив касацію антикорупційного прокурора на відмову другої інстанції відкрити провадження за їх скаргою.
Олег Майбородафото: «Слово і Діло»

Верховний суд задовольнив касацію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відмову Київського апеляційного суду розглянути скаргу прокурора на визнання незаконним затримання директора фірми «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороди.

Таке рішення 20 листопада ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ і САП затримали Майбороду та інших у справі заволодіння коштами НГУ. Пізніше, Шевченківський суд Києва звільнив його з-під варти. Також суд обрав директору «Укрбуд Девелопмент» запобіжний захід у вигляді застави.

Своєю чергою САП подала апеляцію на рішення про визнання незаконним затримання Майбороди. Втім Київський апеляційний суд відмовив у відкритті провадження. На думку суддів, прокурор подав скаргу на рішення, яке не підлягає оскарженню, згідно частини 3 статті 309 Кримінального процесуального кодексу України.

У зв'язку з цим прокуратура подала касацію. 22 серпня Касаційний кримінальний суд відкрив провадження за скаргою, а також витребував з Шевченківського райсуду Києву матеріали справи. 20 листопада суд частково задовольнив касацію, скасувавши рішення Київського апеляційного суду. Також суд призначив новий розгляд цієї скарги САП у другій інстанції.

Нагадаємо, Державне бюро розслідування порушило провадження за фактами можливого незаконного затримання Майбороди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: