У Держстаті розповіли подробиці проведення пробного перепису населення

Читать на русском
У Держслужбі статистики розповіли подробиці проведення пробного перепису населення, яка запланований на 1-26 грудня.

У Держслужбі статистики розповіли подробиці проведення пробного перепису населення, яка запланований на 1-26 грудня в Оболонському районі Києва і в Пісковський ОТГ Бородянського району Київської області.

Про це в четвер, 28 листопада, повідомляє пресслужба Держстату.

Готовність до реформ: як перепис населення допоможе покращити життя українцівБез аудиту не може бути ефективного планування. В новому уряді нарешті наполягли на проведенні перепису населення. Що це дасть і чи справді це вдала ідея – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Під час пробного перепису населення в кожному приміщенні запишуть всіх осіб, які станом на 00:00 годин 1 грудня 2019 року проживали в ньому, включаючи і тих, які тимчасово проживають. З-поміж тих, які постійно проживають, запишуть також тимчасово відсутніх», - йдеться в повідомленні.

У Держстаті розповіли, як взяти участь (тільки для жителів на території проведення ППН-2019): 01-10 грудня (інтернет-раунд) - самостійно заповнити анкету (переписний лист) на спеціальному порталі в мережі інтернет (потрібно мати електронний підпис) або 14 - 23 грудня - дати відповідь переписувачу, який відвідає будинок і заповнить анкету (переписний листок) на планшеті або 14-23 грудня - прийти до відділу перепису або інструкторської дільниці і дати відповіді на питання анкети (переписного листка) тимчасового переписного персоналу.

Відзначається, що основним завданням пробного перепису є підготовка до ВПН-2020 року, а саме:

  • апробація програми та переписного інструментарію;

  • визначення методів та основних організаційних заходів;

  • апробація застосування інноваційних технологій;

  • визначення оптимальних дат і тривалості проведення;

  • визначення концепції технології обробки даних;

  • визначення механізмів взаємодії органів державної статистики з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування;

У Держстаті відзначили, ППН-2019 не ставить за мету визначити кількість населення на обраних територіях.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вирішив провести так званий електронний перепис населення за допомогою даних мобільних операторів і соціологічних досліджень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: