З'ясувалася причина звільнення голови «Енергоатому»

Читать на русском
Голова НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський був звільнений через невиконання фінансових планів, підозру в розкраданні державних коштів та неефективному менеджменті.

Голова НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський був звільнений через невиконання фінансових планів, підозру в розкраданні державних коштів та неефективному менеджменті.

Про це інформує пресслужба Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища.

«Під час керівництва Недашковського «Енергоатомом» було відкрито кримінальне провадження №52015000000000009 від 11.12.15, в скоєнні якого звинувачуються Мартиненко М.В., Василенков В. А. Мова йде про заподіяння тяжких наслідків у вигляді витрат активів ДП «НАЕК «Енергоатом» на суму 6 млн 400 тис. євро», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Недашковському закидають безгосподарність при проведенні закупівель, недотримання графіків проведення капітальних і поточних ремонтів енергоблоків АЕС, постійне невиконання фінансових планів, значне збільшення витрат на обслуговування кредитів (на 33% більше плану), невиконання умов кредитних договорів із ЄБРР та «Євроатомом» (70% всіх довгострокових зобов'язань), збільшення валютних ризиків.

«Більше деталей буде за результатами внутрішнього аудиту, котрий наразі проводиться», - резюмували в Міненерго.

Нагадаємо, 28 листопада стало відомо, що Кабінет міністрів України звільнив президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського. Він обіймав посаду президента компанії з березня 2014 року. До цього він також керував НАЕК «Енергоатом» із 2005 по 2006 та з 2008 по 2012.

Як повідомлялося, відставку Недашковського ініціював міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

Раніше Кабмін звільнив заступника міністра інфраструктури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: