Могеріні очікує прогресу від переговорів у Нормандському форматі

Читать на русском
Вона підкреслила, що Україна зараз стоїть перед величезними викликами в зв'язку з порушенням її суверенітету і територіальної цілісності з боку РФ.

Від переговорів в Нормандському форматі Євросоюз очікує досягнення прогресу щодо Донбасу.

Про це заявила Верховний представник ЄС Федеріка Могеріні 27 листопада під час слухань на пленарному засіданні Європарламенту в Страсбурзі про перспективи Східного партнерства, повідомляє «Укрінформ».

Нормандська зустріч: що можуть вимагати і до чого готуватися УкраїніЗгідно з повідомленнями ЗМІ, на саміті «нормандської четвірки», який пройде 9 грудня в Парижі, буде обговорюватися проблема особливого статусу територій ЛНР-ДНР з його закріпленням у Конституції.

«Новий уряд застосовує широкий підхід до реформ, в той час як народ України очікує вирішальних змін у верховенстві права, в боротьбі з корупцією і в залученні до відповідальності причетних до банківського шахрайства. Це позитивний розвиток також матеріалізувалося в сфері безпеки - головним чином, завдяки конструктивному підходу України. І нормандський саміт 9 грудня є ще однією можливістю для досягнення відчутного прогресу», - сказала Федеріка Могеріні.

Вона підкреслила, що Україна зараз стоїть перед величезними викликами в зв'язку з порушенням її суверенітету і територіальної цілісності з боку РФ.

Разом з тим, Федеріка Могеріні зазначила, що Україна сьогодні є більш сильною і стійкою країною, ніж була раніше.

Раніше президент Володимир Зеленський обговорив з Трюдо Нормандський формат.

Також нагадаємо, в Кремлі анонсували документ за підсумками нормандської зустрічі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: