У Кремлі анонсували документ за підсумками нормандської зустрічі

Читать на русском
У Кремлі повідомили про підготовку підсумкового документа саміту нормандської четвірки, але кажуть, що поки не вирішили, буде документ декларативним чи зобов'язуючим.

У Кремлі повідомили про підготовку підсумкового документа саміту «нормандської четвірки».

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС у вівторок, 19 листопада.

Нормандська зустріч у Парижі: на що не можна погоджуватися та в чому загрозаРечник президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що саміт в Нормандському форматі, дійсно, запланований на 9 грудня в Парижі.

Підсумковий документ нормандської зустрічі готується, але в Кремлі поки не вирішили, буде він декларативним чи зобов'язуючим.

«Можна очікувати, що буде узгоджуватися певний текст. Яким буде документ і чи буде він підписним, поки говорити передчасно. Спільних рішень щодо цього поки немає», - зазначив Пєсков.

Він пояснив, що під документами, які ухвалюються приймаються без підпису, зазвичай розуміються різні заяви, декларації, меморандуми тощо. У свою чергу, певні домовленості - плани дій, дорожні карти, угоди та інші документи, які мають зобов'язуючий характер або мають елементи зобов'язуючого характеру, - найчастіше підписуються.

«Узгодження триває: узгодження певного тексту, а ось що це буде за документ - слід буде визначити», - зауважив представник Кремля.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче обговорити на зустрічі в Нормандському форматі конкретні терміни щодо повернення Донбасу під контроль Києва.

Як відомо, саміт «нормандської четвірки» відбудеться 9 грудня в Парижі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: