Динаміка обстрілів сил ООС: кількість обстрілів зменшилась порівняно з жовтнем

Читать на русском

Незважаючи на розведення військ у Петрівському та Золотому, обстріли українських позицій з боку бойовиків не припинялись жодного дня, але відчутно зменшилися. Якщо у жовтні був зафіксований 781 обстріл, то в листопаді (з 29 жовтня до 25 листопада 2019 року) окупанти гатили по українським військовослужбовцям 364 рази. За цей період загинуло шість наших бійців та 34 воїни зазнали поранень. «Слово і Діло» відстежило динаміку обстрілів українських сил у зоні ООС.

Найбільше обстрілів сталося на донецькому та луганському напрямках 4 та 7 листопада, коли кількість обстрілів, зокрема, з мінометів та гранатометів забороненого калібру, сягала 20 на день. Внаслідок обстрілів 7 листопада один український військовий загинув та чотири бійці зазнали поранень. Наступного дня один із поранених помер.

Протягом місяця обстріли тривали щодня (як правило, від 10 до 18 разів на добу). 19 листопада у Харківському військово-медичному клінічному центрі Північного регіону помер командир 128-ї гірсько-штурмової бригади Євген Коростельов, який підірвався на міні разом із ще одним офіцером 12 листопада біля Новотроїцького під час обходу передових позицій.

Найменшу кількість обстрілів позицій ЗСУ зафіксовано 21 листопада, хоча цього дня чотири українські бійці зазнали поранень. Наступного дня по нашим позиціям гатили 14 разів, як наслідок – один боєць загинув і одного було поранено.

Раніше ми писали, що в штабі повідомили про провокації бойовиків у районі розведення військ.

Також «Слово і Діло» писало, що може змінитися після розведення військ у Петрівському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: