У Пентагоні не будуть розслідувати затримку військової допомоги Україні

Читать на русском
Генеральний інспектор Міністерства оборони США Гленн Файн відмовляється відкривати розслідування для з'ясування причин затримки виділення США військової допомоги Україні.
Ілюстративне фото.

Генеральний інспектор Міністерства оборони США Гленн Файн відмовляється відкривати розслідування для з'ясування причин затримки виділення США військової допомоги Україні.

У листі сенатора-демократа від штату Іллінойс Діка Дурбіна, адресованого Файну, йдеться про розчарування сенатора через відмову розслідувати такі дії США. У відповідь йому написали, що рішення було ухвалено у зв’язку з побоюванням, що таке розслідування може дублювати або втручатися в розслідування імпічменту, яке відбувається в Палаті представників, інформує CNN.

Військова допомога з-за кордону: хто й чим допомагав Україні в 2014-2018 рокахМайже на 250 мільйонів доларів отримала Україна технічної та гуманітарної допомоги від 20 країн світу протягом останніх чотирьох років.

«Ця затримка перешкоджала законним зобов'язанням Пентагону здійснювати військову допомогу Україні в критичний момент, вона провокує серйозні питання про те, чи були представники Міністерства оборони залучені в будь-які схеми з надання тиску на політичного опонента (Україну, - ред. ). Вкрай важливо, щоб ваше відомство своєчасно провело ретельний аналіз можливої ролі Міністерства оборони в цих звинуваченнях і надало ваші висновки комітетам Конгресу з оборони», - йдеться у листі.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп попросив припинити мільйонні виплати військової допомоги Україні приблизно за тиждень до дзвінка президенту Володимиру Зеленському, хоча до цього Палата представників Конгресу США схвалила виділення на військову допомогу Україні 250 млн доларів.

Пізніше стало відомо, що Трамп під час бесіди намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні сина колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена Хантера Байдена в обмін на надання фінансової і військової допомоги Києву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: