Суд обрав Гриценку запобіжний захід

Читать на русском
Голові «Укрексімбанку», Олександру Гриценку, Печерський районний суд Києва в понеділок, 18 листопада, обрав запобіжний захід.
Олександр Гриценко, фото ВВС

Голові «Укрексімбанку», Олександру Гриценку, Печерський районний суд Києва в понеділок, 18 листопада, обрав запобіжний захід.

За розпорядженням суду, за Гриценка протягом п'яти днів мають внести заставу в розмірі 1,561 тис. прожиткового мінімуму для працездатних осіб, або 2,999 млн грн без утримання під вартою, передає «Інтерфакс-Україна».

У той же час, прокурор просив більш суворі заходи: взяття Гриценка під варту на 50 днів із альтернативою внесення застави 100 млн грн, однак суд визначив м'якші забезпечувальні заходи, зобов'язавши підозрюваного не відлучатися з Києва, не спілкуватися зі свідками, здати паспорти і документи для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю, а також повідомляти прокурора про зміну місця проживання та місця роботи.

Нагадаємо, члена правління «Укрексімбанку» Олександра Гриценка 16 листопада затримали співробітники СБУ на вимогу генерального прокурора.

За даними Служби безпеки України, банкіру інкримінують відмивання грошей. В офіційному повідомленні СБУ говориться наступне: «Він підозрюється в сприянні легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом високопосадовцями при Януковичі. Зловживаючи своїм службовим становищем, затриманий вивів з-під арешту майно одного з медіахолдингів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: