Зеленський розповів подробиці телефонної розмови з Путіним

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський розповів про розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.
Фото журналіста «Слово і Діло»

Президент України Володимир Зеленський розповів про розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

«Поїздка до добрих друзів»: чим важливий візит Зеленського до Естонії26 листопада президент України Володимир Зеленський з робочим візитом перебуває в Естонії. Журналіст Слово і Діло слідкує за перебігом подій.

Про це він повідомив під час спільного брифінгу з президентом Естонії у вівторок, 26 листопада, передає кореспондент «Слово і Діло» з Талліну.

«По телефону ми обговорили те, що ми задоволені тим, що до нас повернулися наші кораблі та моряки. Але через те, що немає всього обладнання на наших кораблях, ми проговорили з президентом РФ, щоб Росія нам повернула все обладнання, можна й більше, але хоча б наше. Ми не обговорювали теми нормандської зустрічі, тому що їх ми повинні обговорювати вчотирьох - Німеччина, Франція, Росія, Україна. Цей діалог буде 9 грудня. Ми обговорювали питання про те, що закінчується рік, нам слід домовитися про підписання нового газового договору. Це важливо не лише для України, це енергетична безпека для всієї Європи», - зазначив президент.

Нагадаємо, Зеленський відвідає Естонію і Литву з офіційним візитом. Сьогодні Зеленський проведе зустрічі з президентом Естонії, зі спікером парламенту та прем'єр-міністром. Візит до Литви відбудеться 27 листопада.

Також відзначимо, «Слово і Діло» вивчило історію двосторонніх відносин країн і представило факти у вигляді інфографіки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: