Президенти України та Естонії підписали заяву про співпрацю

Читать на русском
Зеленський підкреслив важливість гуманітарної, фінансової, технічної та іншої допомоги, яку надає Естонія, зокрема медичної реабілітації українських військовослужбовців, поранених на Донбасі.
Фото журналіста «Слова і Діла»

Президенти України та Естонії підписали спільну заяву щодо подальшої співпраці.

Про це повідомляє кореспондент «Слово і Діло» з Таллінна.

«Поїздка до добрих друзів»: чим важливий візит Зеленського до Естонії26 листопада президент України Володимир Зеленський з робочим візитом перебуває в Естонії. Журналіст Слово і Діло слідкує за перебігом подій.

За інформацією, сторони домовилися активізувати співпрацю на міжнародній арені, особливо під час непостійного членства Естонії в Раді безпеки ООН у 2020-2021 роках, з метою сприяння повазі міжнародного права, демократії, прав людини і верховенства права з урахуванням наслідків російської агресії проти України.

Крім того, Зеленський підкреслив важливість гуманітарної, фінансової, технічної та іншої допомоги, яку надає Естонія, зокрема медичної реабілітації українських військовослужбовців, поранених на Донбасі.

У свою чергу, президент Кальюлайд підтвердила намір Естонії продовжувати підтримку програми реформ в Україні та наголосила на важливості верховенства права як наріжного каменю розвитку та успіху України.

Також президенти домовилися активізувати співпрацю в області електронного урядування та діджіталізації публічного сектора, в тому числі шляхом використання відповідного досвіду і лідерства Естонії в цих сферах.

Нагадаємо, під час брифінгу Зеленський повідомив подробиці своєї розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

Також нагадаємо, «Слово і Діло» вивчило історію двосторонніх відносин країн і представило факти у вигляді інфографіки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: