Українські кораблі в РФ пограбували мародери – Генштаб

Читать на русском
Руслан Хомчак начальник Генштабу і головнокомандувач ЗСУ заявив, що захоплені військові кораблі в РФ були пограбовані мародерами.

Руслан Хомчак начальник Генштабу і головнокомандувач ЗСУ заявив, що захоплені військові кораблі в РФ були пограбовані мародерами.

Про це він повідомив в інтерв'ю «Укрінформу».

Відповідаючи на питання про стан, в якому українська сторона отримала кораблі «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», Хомчак підтвердив, що всі повідомлення про їхнє пограбування не підлягають сумніву. За його словами, українська сторона має намір швидко відремонтувати ці кораблі, і вони продовжать службу.

Які проблеми може створити Україні історія з поверненням кораблівПовернення захоплених кораблів може бути використано Росією під час перемовин у Нормандському форматі.

«Коли їх забирали, був складений акт, все було описано. Те, що мені доповів командувач ВМС - це навіть соромно коментувати. Як військова людина можу зрозуміти, чому Росія зняла з кораблів засоби зв'язку і навігації. Але коли мені кажуть, що вони навіть в гальюні унітази зняли - цього я не розумію... Коли мені кажуть, що на «Яни Капу», на буксирі, зняли трубопроводи мідні, як кольоровий метал, - я так розумію, що це не військові працювали, це мародери. По-іншому я не можу назвати тих істот, які так вчинили із військовим кораблем», - сказав він.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України повідомляли, що з українських кораблів були демонтовані деякі засоби зв'язку і навігаційне обладнання.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на ремонт українських військових катерів, які прибули до Очакова після повернення з російського полону, знадобиться три місяці.

Федеральна служба Росії заявила, що передала Україні захоплені в минулому році катера в «нормальному стані і зі справною сантехнікою».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: