У РФ назвали проблемою України поганий стан переданих кораблів

Читать на русском
Федеральна служба Росії заявила, що передала Україні захоплені минулого року катера в нормальному стані і зі справною сантехнікою.

Федеральна служба Росії заявила, що передала Україні захоплені минулого року катера в «нормальному стані і зі справною сантехнікою».

Про це повідомляють росЗМІ.

«Центр громадських зв'язків ФСБ Росії публікує відеокадри зовнішнього і внутрішнього стану суден в момент їх передачі українській стороні, а також процедури підписання актів прийому-передачі. На кадрах добре видно, що катери і буксир передані українській стороні в нормальному стані і зі справною сантехнікою. Якщо за час переходу від берегів Криму до Очакова українська сторона зуміла «угробити» суна і довести сантехніку до неналежного стану - то це проблема самої української сторони», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України повідомляли, що з українських кораблів були демонтовані деякі засоби зв'язку і навігаційне обладнання.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на ремонт українських військових катерів, які прибули до Очакова після повернення з російського полону, знадобиться три місяці.

Також в МЗС України заявили, що на більш пізньому етапі Міжнародного трибуналу з морського права Україна зможе говорити про компенсації за захоплення Російською Федерацією кораблів і моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: