Зняте обладнання з кораблів є речовими доказами – адвокат

Читать на русском
Обладнання з кораблів демонтували і вилучили ще взимку, залучивши його до матеріалів справи в якості речових доказів.

Обладнання з кораблів демонтували і вилучили ще взимку, залучивши його до матеріалів справи в якості речових доказів.

Про це сказав адвокат українських моряків, захоплених в Керченській протоці рік тому і звільнених у вересні, Микола Полозов, в четвер, 21 листопада.

«Що стосується обладнання [кораблів], то воно демонтувалося ще взимку: радіонавігація, радіокерування, артилерійські боєприпаси, особиста стрілецька зброя моряків, деякі їхні особисті речі, документи, комп'ютери, телефони були вилучені з кораблів. Багато з цих предметів залишаються в якості речових доказів у кримінальній справі», - говорить адвокат.

При цьому він зазначив, що передані Україні кораблі також є речовими доказами у справі, що підтверджується в його матеріалах відповідними фотографіями і відеозаписами.

За його словами, долю речових доказів може вирішити слідчий або суддя.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України повідомляли, що з українських кораблів були демонтовані деякі засоби зв'язку і навігаційне обладнання.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на ремонт українських військових катерів, які прибули до Очакова після повернення з російського полону, знадобиться три місяці.

Також в МЗС України заявили, що на більш пізньому етапі Міжнародного трибуналу з морського права Україна зможе говорити про компенсації за захоплення Російською Федерацією кораблів і моряків.

Федеральна служба Росії заявила, що передала Україні захоплені минулого року катера в «нормальному стані і зі справною сантехнікою».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: