Moody's поліпшило прогноз рейтингу України

Читать на русском
Moody's Investors Service поліпшило прогноз рейтингів уряду України зі стабільного на позитивний, підтвердивши довгострокові рейтинги/

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service поліпшило прогноз рейтингів уряду України зі «стабільного» на «позитивний», підтвердивши довгострокові рейтинги емітента і пріоритетних незабезпечених кредитів України на рівні «Caa1».

Про це повідомляється на сайті агентства.

Moody's вказує, що значні виплати за зовнішнім боргом в майбутні роки - при відсутності нової програми МВФ - вимагають постійного доступу до ринків. Одночасно стримувати висхідний рух кредитного рейтингу продовжує ризик нового загострення геополітичної напруженості.

При цьому ключовими факторами для поліпшення прогнозу агентство назвало відновлення валютних резервів України, яке знижує зовнішню вразливість в контексті великих зовнішніх виплат, а також поліпшення макроекономічної стабільності країни і перспективи відновлення реформ, що підсилюють економічну стійкість країни.

Раніше на цьому тижні Всесвітній банк поліпшив прогноз зі зростання економіки України на найближчі три роки і назвав причини прискорення її зростання в поточному році.

Нагадаємо, МВФ в грудні торік схвалив 14-місячну програму stand-by на суму 3,9 млрд доларів, щоб допомогти українській владі впоратися з борговими платежами і утримати фінансову стабільність в умовах політичної невизначеності через президентські та парламентські вибори в 2019 році.

Після зміни президента, Київ і МВФ почали дискусії про необхідність підготовки нової програми, переговори щодо якої можуть початися після обрання нового парламенту і призначення нового уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: