Мін'юст США в грудні опублікує доповідь про стеження ФБР за Трампом

Читать на русском
Генеральний інспектор міністерства юстиції США Майкл Хоровітц 9 грудня має намір опублікувати доповідь про перевірку обставин розслідування щодо американського лідера Дональда Трампа, розпочатого в 2016 році.

Генеральний інспектор міністерства юстиції США Майкл Хоровітц 9 грудня має намір опублікувати доповідь про перевірку обставин розслідування щодо американського лідера Дональда Трампа, розпочатого в 2016 році.

Про це в четвер, 21 листопада, повідомляє Reuters.

За даними агентства, Хоровітц направив листа голові судового комітету сенату конгресу США Ліндсі Грему, в якому повідомив дату публікації доповіді. Представник Мін'юсту зазначив, що перешкодити оприлюдненню цього документа можуть тільки «непередбачені обставини».

За словами Хоровітца, головне питання, що порушується в доповіді, - це ступінь законності дій ФБР при отриманні дозволу на проведення стеження за Трампом. Також, на думку прихильників американського лідера, в доповіді повинні підніматися питання законності розслідування Федерального бюро розслідувань про передбачуване втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

Раніше, 12 листопада, газета The Washington Post повідомила про доповідь, присвячену обставинам початку стеження ФБР за Трампом під час президентської кампанії 2016 року.

Розслідування про втручання «російських хакерів» у вибори почалося після перемоги Трампа в листопаді 2016 року. Сам глава держави неодноразово відкидав підозри в будь-яких неправомірних контактах з офіційними особами Росії в період виборчої кампанії, Москва також відкидала висновки про спроби вплинути на хід виборів в США.

22 березня 2017 року голова комітету з розвідки палати представників США Девін Нуньєс заявив, що Дональд Трамп і його штаб стали метою ненавмисного спостереження в ході «звичайного стеження» за іноземцями в США.

У березні 2019 року спецпрокурор Роберт Мюллер, який керував розслідуванням так званої справи про втручання в президентські вибори «російських хакерів», повідомив в своїй підсумковій доповіді, що у нього недостатньо доказів для визначення того, чи брав участь Трамп або його помічники в змові з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: