Річниця Революції гідності: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Річницю Революції гідності сьогодні відзначають в Україні. Що про це пишуть у соцмережах – в добірці Слово і Діло.

В Україні сьогодні відзначають шосту річницю початку Революції гідності. Увечері в центрі Києва пройде молитва за Небесну сотню, а о 19:00 на Майдані Незалежності розпочнеться віче.

«День гідності та свободи – особливий для кожного з нас. Він пов'язаний з початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злилися в єдиний голос нації, щоб твердо сказати: українці хочуть і будуть жити у вільній, демократичній і процвітаючій країні. Гідність і свобода – невід'ємні складові нашої ДНК. Саме тому українці не на словах знають, як захищати свою гідність і боротися за свободу на барикадах. У цій боротьбі, на жаль, ми заплатили найвищу ціну – людське життя», – заявив президент Володимир Зеленський.

«Слово і Діло» подивилося, що в річницю революції пишуть в соцмережах.

«Сьогодні шоста річниця Майдану. Що можна сказати точно? Точно можна сказати, що за 6 років після Майдану не була вирішена жодна стратегічна задача, яка привела народ на Майдан. Всі проблеми залишилися. Помножилися. Посилилися. Це не проблема Майдану, а проблема системи, яка виявилася більш адаптованою і стійкою, ніж багатьом здавалося на Майдані. Це і є головний підсумок Майдану на сьогоднішні», – вважає Юрій Романенко.

«Ніколи не шкодував і не пошкодую, що був тоді на Майдані. І ніколи не хочу повторювати це знову. І хочу, щоб не прийшов той момент, коли вибору вже не буде і доведеться-таки виходити. Тому що Майдан – це єдиний інститут в державі, який працюватиме, навіть якщо відіграють назад реформи. Майдан – це наша остання барикада», – написав Сергій Фурса.

«21 листопада – всі на Майдан! Немає кращого місця, щоб відсвяткувати початок Революції, ніж місце початку революції. Як і немає нічого кращого за спосіб, святкуючи початок Революції, нагадати владі, чому почалася попередня революція», – написав Юрій Богданов.

«Отже, революція чи еволюція? Еволюція. Ще одного Майдану країна не витримає. Чи шкодую я? Ні. Все одно нічого не повернути. Засвоїла я урок? Безумовно. Що нам треба замість «Армія. Мова. Віра»? Медицина. Освіта. Економіка. Професіоналізм. І наостанок: схиляюся перед усіма загиблими на Майдані. Одні були романтиками і вірили в майбутнє, інші виконували борг перед державою, а хтось третій стріляв. І не бачити нам квітучої країни, поки ми не назвемо їхні імена», – написала Наталя Влащенко.

«Події, які почалися шість років тому, назавжди змінили історію Європи. Але єдиною опорою України зараз, як і шість років тому, є активна частина української нації, ті, хто вийшов на Майдан, ті, хто робив Революцію, ті, хто боровся у війні за незалежність. Влада всі ці шість років, як і раніше, залишається хаотичною, некомпетентною і сахається з боку на бік. Замість принципів і вчинків думає тільки про соціологів і свій імідж. Владу ще довго доведеться реформувати і вибудовувати, цей процес нешвидкий, але українське суспільство виконає і це завдання. Шість років тому Революцію почали робити люди, для яких цінності нації виявилися понад усе. У Революції не було ніяких соціологічних шансів, і тільки боротьба і готовність Майдану йти до кінця змінила все. Всі шанси для повалення проросійської влади зробили люди, які не заради піару і не заради «рішалова» були готові ризикнути собою і спалили мости для відступу. Все це важливо показати і сьогодні», – написав Юрій Бутусов.

Нагадаємо, «Слово і Діло» зібрало гучні провалені обіцянки політиків щодо розслідування злочинів на Майдані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: