Зеленський очікує на результати розслідувань щодо Революції гідності

Читать на русском

Президент Володимир Зеленський вимагає результату в розслідуванні злочинів проти учасників Революції гідності.

Про це він сказав в ході заходів, інформує ОПУ.

День Гідності та Свободи: які заходи заплановані в КиєвіУ четвер, 21 листопада, відбудуться меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи приурочені Дню Гідності та Свободи.

«Дорогі українці, День Гідності та Свободи - особливий для кожного з нас. Він пов'язаний з початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злилися в єдиний голос нації, щоб твердо сказати: українці хочуть і будуть жити у вільній, демократичній і процвітаючій країні», - сказав президент на Алеї Небесної сотні в Києві.

Також Зеленський сказав, що з'явиться музей Революції гідності.

«Однак для пам'яті кожного загиблого музею недостатньо. Звичайно, нам потрібні реальні результати розслідування справ Майдану. Сім'ї загиблих і все суспільство повинні обов'язково отримати відповіді, а винні - обов'язково отримати покарання», - зазначив президент.

Перед промовою Зеленський з дружиною поставив свічки до хреста в пам'ять загиблих майданівців.

Також президент нагадав, що 20 лютого має відбутися традиційна зустріч з родинами загиблих. «Думаю, було б дуже добре, щоб 20 лютого вже з якимось результатом (були - ред.)», - сказав глава держави.

Нагадаємо, у День Гідності та Свободи, який відзначають в Україні 21 листопада на честь початку двох революцій, згадують не тільки як починався євромайдан, а й шанують пам'ять «Небесної сотні».

Наші аналітики подивилися, які обіцянки з приводу розслідувань злочинів Євромайдану давали політики та правоохоронці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: