На Майдані Незалежності вшановують пам'ять учасників Революції Гідності

Читать на русском
Кілька десятків людей зібралися на Майдані Незалежності біля Стелли на тому місці, де 5 років тому почалася Революція Гідності.

На столичному Майдані Незалежності 21 листопада проходить акція пам'яті загиблих учасників Революції Гідності.

Про це повідомляє кореспондент 112 Україна із місця події, пише «Слово і Діло».

Розстріли на Майдані: що обіцяли політики та які перспективи справ у судахОбіцянки про те, що всі винні в розстрілах майданівців будуть покарані щедро лунали з вуст політиків протягом п'яти років. Чи є надія, що ці справи все-таки дійдуть до суду і не розсиплються від браку доказів ми запитали у юриста.

«Кілька десятків людей зібралися на Майдані Незалежності біля Стелли на тому місці, де 5 років тому почалася Революція Гідності. Вони проводять імпровізоване віче, також згадують події 5-річної давності, більшість людей були безпосередніми учасниками Революції Гідності. Шанують пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні, люди приносять лампадки і квіти», - передає кореспондент.

За її словами, на Майдані Незалежності посилені заходи безпеки, чергує поліція діалогу, правоохоронці і Нацгвардія.

Нагадаємо, День Переваги та Свободи, який відзначають в Україні 21 листопада на честь початку двох революцій, згадують не тільки як починався Євромайдан, а й шанують пам'ять «Небесної сотні». Правоохоронці вже п'ятий рік рапортують «під дату» про хід розслідування розстрілів 20 лютого та інших злочинів, пов'язаних із Революцією Гідності, а політики вимовляють урочисті промови. Ми вирішили подивитися, які обіцянки з приводу розслідувань злочинів Євромайдану давали політики і правоохоронці, а також розпитали юриста про судові перспективи цих справ.

Раніше в ГПУ відзвітували про розслідування справ Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: