Кабмін змінив список стратегічних підприємств

Читать на русском
Кабінет міністрів України вніс зміни до Переліку об'єктів держвласності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Кабінет міністрів України вніс зміни до переліку об'єктів держвласності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Таким чином, у чинний перелік стратегічного 321 підприємства урядовим рішенням включено ще чотири об'єкти.

Так, Кабмін виключив зі списку стратегічних підприємств 39 об'єктів, водночас вніс в нього «Укрзалізницю», Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Осади, Національну громадську телерадіокомпанію України (НГТУ), а також Центральне підприємство із поводження з радіоактивними відходами.

У Мінекономіки уточнили, що законодавство не забороняє заборону на приватизацію підприємств зі списку стратегічних.

Згідно з повідомленням, «Укрзалізниця» була визначена як стратегічний об'єкт, оскільки є великим платником податків і природним монополістом. НГТУ також внесена в реєстр великих платників податків, до того ж кількість співробітників компанії перевищує 5 тисяч осіб.

Центральне підприємство із поводження з радіоактивними відходами відповідає трьом критеріям: належить до категорії цивільної оборони, є підприємством, контроль за діяльністю якого з боку держави гарантує захист громадян від наслідків впливу неконтрольованого виготовлення, використання або реалізації небезпечної продукції і є виконавцем загальнодержавних цільових науково-технічних програм і державних замовлень.

Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім Я. Осади відповідає критеріям стратегічних підприємств, частка продукції яких на загальнодержавному ринку товарів має важливе соціально-економічне значення, пояснили в міністерстві.

Нагадаємо, Мінекономіки ініціювало передачу до Фонду держмайна 339 державних підприємств для їхньої подальшої приватизації.

Також в Мінекономіки назвали об'єкти, які не можна приватизувати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: