У Мінекономіки назвали об'єкти, які не можна приватизувати

Читать на русском
Мінекономіки оприлюднило об'єкти, які не можна приватизувати. При цьому перелік майна до приватизації буде складатися за чіткими критеріями.

Мінекономіки оприлюднило об'єкти, які не можна приватизувати.

Про це міністр економіки Тимофій Милованов заявив у інтерв'ю Прямому в неділю, 17 листопада.

Він запропонував розділити приватизацію на три частини.

«Давайте приватизацію розділимо на три частини. Перша - не всі ми приватизуємо. Є критерії, за якими ми визначаємося, що має бути приватизовано, а що ні. Ці критерії - стратегічність підприємства, сервісність підприємства і прибутковість», - сказав Милованов.

Однак, за його словами, певні підприємства завжди залишатимуться у власності держави, це ж стосується не тільки підприємств юридичних осіб, а й активів.

«Наприклад, аеропорти. Можливо, важливі аеропорти можна зробити приватними. Але порти, вокзали, критичну інфраструктуру ми не можемо продавати. Акваторії портів... Тобто сам порт, можливо, і може бути приватним, а ось купити акваторію і потім нікого туди не пускати - ми цього не допустимо... У нас є університети, школи, лікарні. Ми про це якось забуваємо, коли говоримо про приватизацію. у нас величезні обсяги ресурсів і активів, які важливі й стратегічні. І вони завжди будуть залишатися в державній власності», - сказав Милованов.

Також, як заявив міністр, не можуть бути приватними підприємства, які виконують важливі сервісні функції, наприклад, ДП ProZorro.

Раніше Гончарук назвав компанію з топсписку для приватизації.

Також президент Володимир Зеленський анонсував велику приватизацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: