ЗМІ розповіли про можливу відставку Помпео з адміністрації Трампа

Читать на русском
Державний секретар США Майк Помпео планує піти з адміністрації американського президента Дональда Трампа.

Державний секретар США Майк Помпео планує піти з адміністрації американського президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє Time з посиланням на інформовані джерела в Республіканській партії.

Згідно з даними співрозмовників видання, Помпео заявив про намір взяти участь у виборах в американський сенат від штату Канзас в 2020 році. Спочатку глава Держдепартаменту планував залишитися на своїй посаді до весни 2020 року. Однак тепер переглянув свої плани, так як недавні події, зокрема процедура імпічменту Трампа, завдають шкоди його іміджу.

Помічники Помпео цю інформацію не прокоментували.

31 жовтня палата представників конгресу ухвалила резолюцію на підтримку початку процедури імпічменту президента країни, звинувативши Трампа в зловживанні владою і тиску на керівництво України. Причиною тому стали дві телефонні розмови Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським.

15 листопада Білий дім опублікував зміст першої, квітневої, розмови Трампа і Зеленського, в якій ті обговорили можливість візиту американського лідера на інавгурацію останнього.

До цього, у вересні, в ЗМІ з'явилася публікація про те, що в ході наступної, липневої, розмови із Зеленським глава Білого дому закликав Київ розслідувати діяльність Хантера Байдена - сина свого потенційного конкурента на президентських виборах 2020 року Джо Байдена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: