Нетаньяху має намір анексувати єврейські поселення на Західному березі Йордану

Читать на русском
Біньямін Нетаньяху пообіцяв поширити суверенітет Ізраїлю на єврейські поселення Західного берега річки Йордан.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в телеінтерв'ю ізраїльським ЗМІ в суботу, 6 квітня, пообіцяв у разі своєї перемоги на виборах анексувати єврейські поселення, розташовані на окупованих територіях Західного берега річки Йордан.

Про це пише «Слово і Діло».

Рішення Трампа щодо Голанських висот: чому це небезпечно для УкраїниЗа рішенням Трампа США визнали суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами – спірною територією на кордоні із Сирією. Що це означає для України, обговорили з експертами.

На відміну від Голанських висот і Східного Єрусалиму, які Ізраїль захопив у ході Шестиденної війни проти коаліції арабських держав 1967 році і пізніше анексував, він до цих пір не поширив свого суверенітету на єврейські поселення Західного берега, де проживають понад 400 000 тисяч осіб.

«Чи перейдемо ми до наступного етапу? Відповідь - так. Я збираюся застосувати суверенітет (Ізраїлю - ред.)», - цитує Нетаньяху 12-й канал ізраїльського телебачення.

Парламентські вибори в Ізраїлі відбудуться у вівторок, 9 квітня.

Нагадаємо, 25 березня президент США Дональд Трамп підписав декларацію, що визнає суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: