Ізраїль побудує нові поселення в Палестині

Читать на русском
Ізраїль збирається побудувати три поселення в районі Агвар в Йорданській долині на західному березі річки Йордан.

Ізраїль збирається побудувати три поселення в районі Агвар в Йорданській долині на західному березі річки Йордан.

Про це з посиланням на Anadolu інформує «Слово і Діло».

У зіткненнях з ізраїльськими військовими загинули палестинціВійськові армії Ізраїлю вбили трьох і поранили ще 150 палестинців, які другий тиждень поспіль протестують проти рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Повідомляється, що нові поселення розраховані для розміщення 10 тисяч єврейських поселенців.

«На даному етапі офіційної заяви з приводу будівництва нових поселень не зроблено, і коштів на будівництво не виділено», - пишуть ізраїльські ЗМІ.

Також наголошується, що уряд Біньяміна Нетаньяху планує розширити існуючі поселення в Агваре, побудувавши додатково 14 нових кварталів.

На сьогодні в районі Агвар розташовані 20 єврейських поселень, де проживає 4500 євреїв, і ізраїльська влада планують збільшити число поселенців. На Західному березі річки Йордан побудовано 131 поселення, в східному Єрусалимі - 10, на височинах в районі Західного Йордану - ще 116.

Як повідомлялося, 20 грудня президент США Дональд Трамп натякнув, що США можуть скоротити фінансову допомогу країнам, які проголосують за резолюцію Генасамблеї ООН, яка засуджує визнання їм Єрусалиму столицею Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: