Комітет підтримав скасування публікації законів в «Урядовому кур'єрі»

Читать на русском
Низку законопроектів, які скасовують обов'язкову публікацію законів в «Урядовому кур'єрі» підтримав Комітет з питань цифрової трансформації.

Низку законопроектів, які скасовують обов'язкову публікацію законів в «Урядовому кур'єрі» підтримав Комітет з питань цифрової трансформації.

Про це повідомляє пресслужба парламенту у вівторок, 20 листопада.

Програма Кабміну: скільки обіцянок має виконати уряд ГончарукаНайбільше обіцянок зафіксовано за Міністерством енергетики, а найменше – за Секретаріатом Кабінету Міністрів та Міністерством соціальної політики

Таким чином, комітет підтримав законопроект «Про внесення змін до статті 130 закону України« Про судоустрій і статус суддів»(№ 2309), який виключає «Урядовий кур'єр» зі списку видань, в яких обов'язково публікується інформація про створення організаційного комітету по скликанню з'їзду суддів, а також оголошення про скликання з'їзду суддів і питань, які виносяться на його розгляд.

Члени комітету розглянули проект закону «Про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України» (№2308), яким пропонується змінити місце обов'язкової публікації законопроекту про Державний бюджет України і щорічної інформації про виконання Держбюджету в газеті «Урядовий кур'єр» на Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України.

При цьому залишається обов'язковість друку щорічної інформації про виконання Державного бюджету України та місцевих бюджетів у газеті «Голос України» і в газетах, визначених відповідними місцевими радами

Крім того, члени Комітету ухвалили рішення відправити листа спікеру Дмитру Разумкова про включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання проекту закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо опублікування нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України та розміщення окремої інформації в електронному вигляді »(№2307).

Даним проектом передбачено, що опублікування актів уряду, нормативно-правових актів міністерств (наказів) та рішень НКРЕКП замість друку в газеті «Урядовий кур'єр» можливо шляхом їхнього розміщення на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України в порядку, визначеному Кабінетом міністрів. Після опублікування на цьому порталі нормативно-правові акти набувають чинності.

Також в законопроекті передбачено виключення із законів України вимог про необхідність одночасного друку в газеті «Урядовий кур'єр» та інших офіційних друкованих виданнях, офіційної інформації і залишені вимоги по друку інформації в газеті «Голос України» або «Офіційному віснику України».

Також документообіг між парламентом і урядом в електронній формі через неефективність паперових документів буде переведений до кінця цього року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: