Шостий місяць роботи Офісу президента: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати виконання обіцянок президентом України Володимиром Зеленським та його командою. Ми вже підбили підсумки роботи безпосередньо президента і деталізували, які обіцянки він виконав і провалив протягом шести місяців. Тепер з’ясовуємо, наскільки відповідальними були керівники його Офісу.

За пів року своєї роботи (з 20 травня до 20 листопада) члени Офісу президента дали 54 обіцянки, з яких виконали 18, а провалили поки що лише 3. Ще 33 обіцянки перебувають у процесі реалізації.

Нагадаємо, «Слово і Діло» моніторить обіцянки керівника Офісу президента та його заступників. Протягом шостого місяця роботи (з 21 жовтня до 20 листопада) жодної проваленої обіцянки в роботі ОПУ не було.

Серед виконаних є тільки одна обіцянка заступника керівника Офісу президента Юрія Костюка про те, що в Маріуполі буде проведено інвестиційний форум. Масштабний інвестиційний форум RE: think. Invest in Ukraine за участю президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Олексія Гончарука стартував у Маріуполі 29 жовтня. Його відвідали понад 400 представників української влади та бізнесу.

Ще 14 нових обіцянок протягом листопада дали керівник ОПУ Андрій Богдан та три його заступники Ковалів, Трофімов і Смирнов.

Зокрема, керівник Офісу президента Андрій Богдан у ефірі «Свободи слова» запевнив, що іноземці матимуть право купувати землю в Україні за 4 роки.

«Неправда, що там іноземці. Там прерогатива в певний період, який мають для викупу землі саме українці. Саме українські громадяни, які хочуть розвивати сільськогосподарське виробництво. Іноземці будуть брати участь за чотири роки, чотири з чимось», – заявив Богдан.

Також Богдан в інтерв’ю «Українській правді» пообіцяв ініціювати залучення інвестицій олігархів у Донбас після досягнення перемир'я та заявив, що у разі уповільнення роботи Ради будуть ухвалені кадрові рішення або стратегічні рішення щодо інституцій. Наразі ці обіцянки перебувають у процесі реалізації.

Найбільше нових обіцянок за місяць дала заступниця керівника ОПУ Юлія Ковалів і майже всі вони стосуються приватизації. Під час брифінгу Ковалів заявила, що до лютого 2020 року всі комерційні підприємства, які перебувають у ДУС, будуть передані до Фонду держмайна для приватизації.

«Ключовий меседж – усі комерційні підприємства, які перебувають у Державному управлінні справами, вже передаються до Фонду державного майна для приватизації або будуть передані на приватизацію протягом наступних трьох місяців», – заявила вона.

Також вона обіцяла, що до березня 2020 року до Фонду державного майна для приватизації передадуть готель «Україна», комплекси «Пуща-Водиця» і «Конча-Заспа» та лікеро-горілчаний завод при ДУС.

У свою чергу, перший заступник керівника Офісу президента України Сергій Трофімов обіцяв, що тіньових схем у земельних відносинах не буде, а заступник керівника ОПУ Андрій Смирнов має створити робочу групу щодо вирішення питань, пов'язаних з депортацією кримських татар. Ми продовжуємо стежити за виконанням цих обіцянок.

Читайте також, як Офіс президента виконував обіцянки протягом п’ятого місяця роботи.

Також «Слово і Діло» писало, як президент Зеленський виконував обіцянки протягом шести місяців.

Попередні підсумки виконання обіцянок попереднім президентом та його адміністрацією шукайте в розділі «Дайджести».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: