Екснардепу повідомили про підозру у недекларуванні статків

Читать на русском
Народному депутату України VIIІ скликання Денису Дзензерському повідомили про підозру у поданні завідомо недостовірних відомостей у деклараціях за 2015-2018 роки.

Детективи НАБУ за погодженням із прокурорами САП повідомили народному депутату України VIIІ скликання про підозру у поданні завідомо недостовірних відомостей у деклараціях за 2015-2018 роки.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За інформацією «Слово і Діло» підозру вручили Денису Дзензерському.

Зазначається, що оскільки на момент вчинення процесуальної дії особа була відсутня за місцем свого проживання, вручення письмового повідомлення про підозру здійснено у порядку, визначеному статтями 278, 111, 135 КПК України (надіслано засобами поштового та електронного зв’язку).

Зокрема слідство встановило, що впродовж 2015-2018 років екснардеп з метою приховування інформації про свій реальний майновий стан не задекларувала наявність у себе невиконаних фінансових зобов’язань перед банківськими установами України на суму понад 4,7 млрд гривень.

Як відомо, у липні 2018 року САП закрила кримінальне провадження щодо нардепа Дзензерського. Пізніше, прокуратура відмовила Національному антикорупційному бюро в скарзі на закриття цієї справи. Однак, суд вирішив інакше й скасував закриття справи Дзензерського.

Раніше журналіст «Слово і Діло» з'ясував, які слідчі дії НАБУ провело в справі Дзензерського. Крім того, від цієї справи хотіли відвести прокурора САП, який її закрив.

Згодом у справі нардепа Дзензерського відновили розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: