Очільник Міненерго прокоментував пропозицію «Газпрому»

Читать на русском
Пропозиція Газпрому про продовження терміну дії договору про транзит газу на 1 рік з відмовою обох сторін від усіх претензій у міжнародному арбітражі є неприйнятною.

Пропозиція «Газпрому» про продовження терміну дії чинного або укладання нового договору про транзит газу строком на один рік з відмовою обох сторін від усіх претензій у міжнародному арбітражі є неприйнятною.

Про це заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель в ефірі телеканалу ICTV.

«Нафтогаз» і «Газпром»: історія газових відносинНафтогаз і Газпром знову почали газову війну, тепер через транзит. Слово і Діло нагадало історію конфлікту двох компаній.

«Давайте відверто. Ця пропозиція, яка була отримана, вона є неприйнятною для України, з урахуванням того, що треба відмовитися від арбітражів і підписати договір всього на один рік», - зазначив глава Мінекоенерго.

При цьому він висловив надію, що сторони ще зможуть повернутися до конструктивного діалогу.

Раніше в понеділок стало відомо, що «Газпром» направив «Нафтогазу» офіційну пропозицію про продовження терміну дії чинного контракту або укладення нового договору про транзит газу через територію України.

У пропозиції російської компанії зазначено, що необхідними умовами продовження чинного контракту або укладення нового договору є відмова обох сторін від усіх взаємних претензій у міжнародному арбітражі і припинення всіх судових розглядів.

Нагадаємо, контракти Росії й України на транзит і поставку газу завершуються в кінці грудня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: