Російський суд продовжив арешт 4 фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

Читать на русском
Ленур Халілов, Руслан Нагаєв, Руслан Месутов і Ельдар Кантимиров залишаться під вартою до 5 лютого 2020 року.

В анексованому Криму продовжили арешт 4 фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір».

Про передає Радіо Свобода.

Зазначається, що Ленур Халілов, Руслан Нагаєв, Руслан Месутов і Ельдар Кантимиров залишаться під вартою до 5 лютого 2020 року.

«Ми заявляли клопотання про відкриття процесу, але суд відхилив його. Після цього суд відхилив клопотання про відкрите оголошення рішення суду і закрив засідання навіть в оголошенні. Ми клопотали про зміну запобіжного заходу на м'якшу, але суд наші доводи не взяв до уваги і продовжив арешт нашим підзахисним до 5 лютого», - каже адвокат.

Також адвокат зазначив, що коли Руслан Месутов у ході судового засідання почав говорити про застосування в Криму норм міжнародного права і про застосування четвертої Женевської конвенції, суддя його зупинив і сказав, що це висловлювання правоохоронними органами може бути розцінено як спрямоване на підрив державного ладу Росії.

Додамо, що кримчан затримали російські силовики після обшуків 10 червня.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року в анексованому Криму відбулися масові обшуки в будинках кримських татар. В тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». Всього силовиками РФ було затримано 24 активіста. Їх підозрюють в участі та організації осередку забороненої в Росії та анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір». Обвинуваченими у цій справі є 25 кримських татар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: