Зеленський підписав закон щодо аудиту безпеки українських доріг

Читать на русском
Зеленський підписав закон Про внесення змін до деяких законів України щодо управління безпекою автомобільних доріг № 200-ІХ, який передбачає проведення аудиту безпеки на дорогах за європейськими директивами.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо управління безпекою автомобільних доріг» № 200-ІХ, який передбачає проведення аудиту безпеки на дорогах за європейськими директивами.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

«Документ розроблено з метою імплементації положень європейських директив щодо аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Офісі Президента, закон вносить зміни до законів України «Про дорожній рух» та «Про автомобільні дороги», запроваджуючи поняття «економічні втрати у зв’язку із загибеллю або пораненням (травмуванням) людей внаслідок дорожньо-транспортних пригод».

Закон зобов'язує проводити аудит з безпеки автомобільних доріг на етапі їхнього проектування, після введення їх в експлуатацію, а також під час використання. Перевірка стосується доріг міжнародного та національного значення.

Як стверджується у пояснювальній записці до закону, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, автомобільні дороги України є одними з найбільш небезпечних для учасників руху. Ризик травмування або загибелі людей у 5-6 разів вищий, ніж у розвинених європейських країнах. Розробники закону переконані, що завдяки закону на українських дорогах підвищиться рівень безпеки, знизиться тяжкість наслідків ДТП.

Раніше набрав чинності закон про перерозподіл фінансування на ремонт доріг.

Нагадаємо, Кабмін схвалив залучення 450 млн євро кредиту на дороги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: