Передача захоплених РФ кораблів Україні відбудеться в морі

Читать на русском
Російська Федерація поверне Україні захоплені в Керченській протоці військові кораблі до проведення саміту в нормандському форматі.
Ілюстративне фото.

Російська Федерація поверне Україні захоплені в Керченській протоці військові кораблі до проведення саміту в нормандському форматі.

Як повідомляється, передача захоплених кораблів відбудеться в морі, пише Комерсантъ.

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

Судна зі штатним озброєнням, але без боєприпасів будуть відбуксирували російськими буксирами в обумовлену сторонами точку, де їх зустрінуть буксири України.

Як відомо, Росія затримала українські військові катери «Нікополь», «Бердянськ» і буксир «Яни Капу» з українськими моряками 25 листопада 2018 року. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення.

А 7 вересня поточного року Україна та Росія провели обмін утримуваними особами за формулою «35 на 35». В Україну повернулися 24 моряки і ще 11 осіб, які були в різні роки засуджені російськими судами.

Нагадаємо, згідно із заявою Єлисейського палацу, саміт у Нормандському форматі відбудеться у понеділок, 9 грудня 2019 року. У саміті візьмуть участь керівники Франції, Німеччини, Росії та України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: