У Харкові побили секретаря єпархії УПЦ КП

Читать на русском
У Харкові на секретаря місцевої єпархії УПЦ КП ігумена Данила (Лісовина) напали в будівлі, на яку претендує єпархіальне управління цієї церкви.

У Харкові на секретаря місцевої єпархії УПЦ КП ігумена Данила (Лісовина) напали в будівлі, на яку претендує єпархіальне управління цієї церкви.

Про це заявив єпископ Харківський і Богодухівський УПЦ КП Ілля (Зеленський) у Facebook в середу, 13 листопада.

Він стверджує, що 7 листопада серед білого дня троє невідомих напали на священика, коли він зайшов будівлю на вул. Бєлінського, 20 і жорстоко його побили.

«Напад мав на меті залякування, тому як нічого з речей не було взято і при побитті нападники вигукували погрози на адресу церкви і отця Данила», - вважає священик.

За його словами, кілька годин Данило перебував без свідомості. Він був госпіталізований і перебуває в міській лікарні швидкої та невідкладної допомоги №4, йому надана необхідна допомога, проведена томографія, зафіксовані побої. Поліція взяла свідчення і склала протокол. Розпочато розслідування.

«Поліцією зафіксовано той факт, що раніше на адресу о. Данила вже надходили погрози, неодноразово зривалися оголошення про богослужіння в єпархіальному управлінні, відбувалися акти хуліганства і вандалізму», - заявляє Ілля.

Священики УПЦ КП заявили, що до насильства нібито привела ситуація із суперечками навколо приміщення для єпархії.

«Ситуація різко загострилася після рейдерського захоплення ПЦУ єпархіального управління УПЦ КП в Харкові на вул. Семінарській, 4 і будівлі, що належить КП на вулиці Танкопія, 8а. І тому єпископ Харківський Ілля був змушений перенести єпархіальне управління в будівлю на вул. Бєлінського, 20... На сьогоднішній день ця будівля перебуває під арештом. Майно описано. Заблокована навіть пенсійна карта отця Данила, на яку він отримує пенсію з інвалідності, оскільки є інвалідом 2-ї групи», - заявляє єпископ.

Раніше повідомлялося, що суд дозволив продовжити ліквідацію УПЦ КП. Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про припинення ліквідації церкви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: