Ощадбанк на вимогу Епіфанія закрив рахунки УПЦ КП

Читать на русском
Філарет вимагає, щоб Епіфаній відкликав свій лист з банку і не втручався в справи Київського патріархату.

Філарет звернувся до голови Православної церкви України Епіфанія з проханням відкликати лист з Ощадбанку про закриття рахунку Київської патріархії.

Про це в четвер, 22 серпня, заявив патріарх Філарет, повідомляє пресслужба УПЦ КП, пише «Слово і Діло».

Митрополит Епіфаній анонсував церковні реформиПравославна церква України проводитиме реформи, щоб краще відповідати на виклики часу, і щоб молоді люди відчували себе комфортно в храмах.

«Прошу Вас відкликати Ваш лист в Ощадбанк про закриття рахунку Київської патріархії і в подальшому не втручатися в справи УПЦ Київського патріархату. Не руйнуйте церкву, яка була створена великими трудами і скорботами, але не Вашими», - заявив Філарет.

Він зазначив, що за зверненням Епіфанія Ощадбанк у Києві закрив рахунок УПЦ КП, і назвав такі дії «протиправними». За його словами, глава ПЦУ не мав ніяких підстав писати подібні листи, так як 20 червня УПЦ КП на помісному соборі прийняла рішення про вихід зі складу новоствореної ПЦУ.

Нагадаємо, в червні Філарет створив синод УПЦ КП з відлучених єпископів і заявив, що Київський патріархат є незалежним, у тому числі від ПЦУ.

Пізніше УПЦ КП подала до суду на Мінкульт із вимогою скасувати її ліквідацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: