Президент підписав указ про військові звання

Читать на русском
Глава держави, Володимир Зеленський, підписав указ про офіцерські званнях в ЗСУ, Нацгвардії та поліції.

Глава держави, Володимир Зеленський, підписав указ про офіцерські званнях в ЗСУ, Нацгвардії та поліції.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в середу, 13 листопада.

Реформа армії: навіщо запроваджують інститут старших сержантівВерховна рада підтримала 30 травня в першому читанні проект закону про реформу звань в армії. Так, в армії запроваджують інститут сержантів. Навіщо це потрібно та що дасть, знають експерти.

Як наголошується в документі, указ схвалений «з метою запровадження єдиного підходу до визначення переліків посад, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського (начальницького) складу, та граничних військових (спеціальних) звань за цими посадами».

Президент, зокрема, доручив Кабміну, СБУ, Службі зовнішньої розвідки, Управлінню державної охорони та Службі судової охорони подати до 21 листопада пропозиції щодо переліків посад, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського (начальницького) складу, та граничних військових (спеціальних) звань за цими посадами, передбачивши зменшення кількості відповідних посад.

В указі також прописано, які військові звання є граничними для певних посад у ЗСУ, Держприкордонслужбі, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС, СЗР та інших структурах.

Крім того, президент доручив забезпечити проведення заходів щодо визначення рівня підготовки та відповідності займаним посадам осіб, які обіймають посади, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського (начальницького) складу.

Раніше Зеленський підписав закон про захист інтелектуальної власності при розмитненні товарів.

Також нагадаємо, Зеленський доручив розробити законопроект про стандарти новин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: