Президент підписав указ про поліпшення умов зберігання боєприпасів на арсеналах

Читать на русском
Указ про поліпшення умов зберігання боєприпасів на військових арсеналах та складах підписав глава держави, Володимир Зеленський в понеділок, 4 листопада.

Указ про поліпшення умов зберігання боєприпасів на військових арсеналах та складах підписав глава держави, Володимир Зеленський в понеділок, 4 листопада.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Відповідний указ «Про додаткові заходи щодо поліпшення стану зберігання ракет, боєприпасів і продуктів їх утилізації на арсеналах, базах і складах Збройних сил України» був оприлюднений у понеділок, 4 листопада.

Вибухи на складах під Черніговом: які три кроки потрібні для неповторення9 жовтня стався вибух складу з боєприпасами поблизу міста Ічня. Людей евакуювали, а Кабінет міністрів України виділить 100 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків пожежі.

Згідно з указом, Кабінет Міністрів має виділити кошти для заходів щодо забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз, складів озброєння, ракет і боєприпасів ЗСУ. Також уряд має врегулювати питання особливого режиму використання земель навколо потенційно небезпечних військових об'єктів.

Міністерство оборони має провести інвентаризацію озброєння, ракет і боєприпасів на арсеналах, базах, складах ЗСУ та розробити дієвий механізм контролю та запобігання надзвичайним ситуаціям на таких об'єктах.

Крім того, Міноборони має посилити контроль за виконанням реконструкції технічних територій арсеналів; організувати належне електропостачання арсеналів, баз і складів ЗСУ, інфраструктури військових містечок; забезпечити створення комплексної системи моніторингу потенційно небезпечних військових об'єктів.

Генеральному штабу ЗСУ президент поставив завдання підвищити до стандартів НАТО рівень безпеки арсеналів, баз і складів зберігання засобів ураження. Також Генштаб повинен належним чином організувати охорону та оборону арсеналів, баз і складів Збройних Сил України та привести у відповідність до вимог обсяги і порядок утримання запасів матеріально-технічних засобів на цих складах.

Раніше Зеленський схвалив ратифікацію податкової угоди з США.

Також нагадаємо, Зеленський підписав закон про судову реформу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: