Зеленський доручив розробити законопроект про стандарти новин

Читать на русском
Кабмін зобов'язаний розробити і внести на розгляд Верховної ради низку законопроектів, що регулюють діяльність медіа в країні.

Глава держави, Володимир Зеленський, доручив уряду розробити законопроект про вимоги та стандарти новин до 31 грудня 2019 року.

Про це повідомляється в указі № 837/2019, оприлюдненому на сайті ОПУ.

Так, Кабмін зобов'язаний розробити і внести на розгляд Верховної ради низку законопроектів, що регулюють діяльність медіа в країні.

Скільки випадків тиску на журналістів зафіксували в КримуПротягом п’яти років окупації Кримського півострова правозахисники задокументували понад 300 випадків тиску на журналістів.

«Розробка та внесення на розгляд Верховної ради України законопроектів щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, передбачивши, зокрема, положення про вимоги та стандарти новин, механізми запобігання поширення недостовірної, перекрученої інформації, її спростування», - йдеться в тексті указу.

Також від Кабміну очікується розробка законопроектів, згідно з якими фізичним і юридичним особам країни-агресора буде заборонено володіти або фінансувати медіа в Україні. Крім того, Кабмін має передбачити посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

Як повідомлялося, Зеленський підписав указ про проведення реформ щодо зміцнення держави.

Також нагадаємо, Зеленський на міжнародному економічному форумі закликав інвестувати в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: