ВР ухвалила за основу законопроект щодо зменшення тиску на бізнес

Читать на русском
Парламент ухвалив за основу законопроект щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду.

Парламент ухвалив за основу законопроект № 2172 щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду.

Відповідне рішення підтримали 310 народних депутатів.

Законопроект № 2172 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду передбачає удосконалення законодавства у сфері державного ринкового нагляду. Зокрема, законопроект спрямований на зменшення корупційних ризиків у діяльності посадових осіб під час здійснення перевірок, посилення захисту споживачів та інших суспільних інтересів у разі виявлення на ринку нехарчової продукції, що є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам.

На думку авторки законопроекту, народного депутата України від фракції «Слуга народу» Роксолани Підласи, законопроект також є важливим з точки зору виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, в частині приведення законодавства України у сфері державного ринкового нагляду відповідно до вимог законодавства Європейського союзу.

Нагадаємо, законопроект №1080 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінально-процесуальний кодекс України щодо зменшення тиску на бізнес» опублікували у виданні «Голос України» у вівторок, 24 вересня.

10 вересня народні депутати на пленарному засіданні Верховної ради ухвалили в першому читанні проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу щодо зменшення тиску на бізнес №1080.

18 вересня ухвалили в другому читанні проєкт закону.

Детальніше про те, як депутати пропонують зменшити тиск на бізнес - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: