Візит місії МВФ до Києва: назвали головні теми для обговорення

Читать на русском
Відзначається, що нова програма має замінити програму стенд бай, обсяг якої становив 3,9 млрд доларів.

Директор управління МВФ з питань Європи Пол Томсен повідомив, що під час візиту в Україну місія МВФ обговорить з представниками української влади нову трирічну програму розширеного кредитування.

Про це він розповів «Голосу Америки».

Відзначається, що нова програма має замінити програму стенд бай, обсяг якої становив 3,9 млрд доларів.

Складнощі кредитування: від чого залежатиме нова програма з МВФМіністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що українська делегація позитивно оцінює перебіг переговорів з МВФ.

«Сподіваюся, досягнемо швидкого результату. Хоча прогрес обнадійливий, залишаються деякі невирішені питання. Давайте побачимо», - сказав Томсен.

За його словами, питання очищення банківського сектору буде важливою частиною обговорень.

«Це одне з питань. Україна досягла прогресу. Ми знаємо, що існують виклики. Важливо, щоб не було відкату в досягненнях. Тому, це важлива частина обговорень», - прокоментував представник МВФ.

Коментуючи основні виклики, які стоять перед Україною, Томсен наголосив на досягненнях країни в стабілізації економіки, але також відзначив певні розчарування, зокрема в питанні подолання корупції та державного управління.

«Важливо зберегти незалежність центрального банку, досягти прогресу в фінансовому секторі, продовжити бюджетну консолідацію. Україна не так добре просувається в структурних реформах. Можна сказати, що протягом останніх років розвиток подій тут засмучував. Нас особливо хвилюють питання корупції і управління та я думаю, що новий уряд має посилити зусилля в цій сфері», - додав Томсен.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду приїде до Києва у четвер, 14 листопада 2019 року.

Також відзначимо, в МВФ поставили умови президенту України Володимиру Зеленському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: