Дискусії щодо нової програми співпраці з Україною тривають – МВФ

Читать на русском
Райс підкреслив важливість зміцнення верховенства права і боротьби з корупцією в Україні та зазначив, що узгодження умов нової програми підтримки з боку МВФ вимагає часу.
Джеррі Райс

Дискусії щодо нової програми співпраці між Україною та МВФ тривають.

Про це на брифінгу у Вашингтоні заявив директор департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс, пише Reuters.

Райс підкреслив важливість зміцнення верховенства права і боротьби з корупцією в Україні та зазначив, що узгодження умов нової програми підтримки з боку МВФ вимагає часу.

«Після минулих у цьому році виборів українська влада має можливості просунутися в дуже необхідних реформах, і вона поставила перед собою дуже амбітні цілі трансформування економіки. Вона також запросила нову програму підтримки від МВФ, щоб допомогти їй у цьому. Дискусії про нову програму тривають», - сказав він.

При цьому Райс заявив, що був досягнутий прогрес в обговоренні фіскальної і монетарної політик, і ключові заходи, що забезпечують незалежність і фінансову стабільність центрального банку.

Представник МВФ зазначив, що Фонд підтримує глобальну мету більш стабільного економічного зростання України для поліпшення життя українців і залучення інвестицій.

«Україні потрібно провести низку структурних реформ, поліпшити якість держуправління, боротися із корупцією, зменшити роль держави і олігархів», - сказав Райс.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання реального внутрішнього продукту України в 2019-2020 роках на рівні 3,0%.

Також відзначимо, МВФ висунув вимоги президенту Володимиру Зеленському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: