Фігуранту «справи Хізб ут-Тахрір» не передають медикаменти – адвокат

Читать на русском
Фігуранту другої сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір Джемілю Гафарову не передають медикаментів до СІЗО російського Ростова-на-Дону.

Фігуранту другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Джемілю Гафарову не передають медикаментів до СІЗО №5 російського Ростова-на-Дону.

«Приблизно місяць тому, коли я був у нього, мій підзахисний Гафаров просив ліки від подагри. Він, крім усього іншого, має проблеми з ногами. Більш того, саме ці ліки рекомендував йому терапевт слідчого ізолятора. Незважаючи на цю рекомендацію, незважаючи на те, що я неодноразово пояснював, що ці ліки необхідні для мого підзахисного, їх йому не передали досі», - розповів «Крим.Реалії» адвокат Ріфат Яхін.

Джеміль Гафаров має другу групу інвалідності, хронічне захворювання нирок і пов'язані з ними хвороби серця. Адвокат додав, що, крім передачі ліків, Гафарова відмовилися шпиталізувати.

Нагадаємо, співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії 27 березня провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів,, зокрема, активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність».

Загалом затримали 24 активістів. Їх підозрюють в участі та організації осередку забороненої в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».

Обвинуваченими у цій справі є 25 кримських татар, 23 з яких вивезено до СІЗО РФ.

Також суд в РФ оголосив вирок кримськотатарському блогеру Мемедемінову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: