У Кремлі відреагували на ініціативу Назарбаєва щодо зустрічі Путіна і Зеленського

Читать на русском
Зустріч президентів Росії та України Володимира Путіна і Володимира Зеленського без її ретельної підготовки не принесла би великої користі.

Зустріч президентів Росії та України Володимира Путіна і Володимира Зеленського без її ретельної підготовки не принесла б великої користі.

Як повідомив журналістам прессекретар російського лідера Дмитро Пєсков, Москва зараз зосереджена на питаннях, пов'язаних з підготовкою саміту в Нормандському форматі, пише ТАСС.

«Путін сам говорив, що він ніколи не відмовляється від подібних зустрічей і цієї зустрічі теж, але вважає, що зустріч заради зустрічі принесе мало користі, вона повинна бути добре підготовлена», - підкреслив представник Кремля.

«Існують ще дуже великі резерви для цієї домашньої роботи», - зауважив Пєсков. «Зараз ми всі концентруємося на підготовці до процесів Нормандського формату, для цього, звичайно, повинні бути виконані всі зобов'язання, які сторони взяли на себе в Мінську», - додав він.

Коментуючи пропозицію експрезидента Казахстану Нурсултана Назарбаєва допомогти з організацією зустрічі лідерів Росії і України в Казахстані, представник Кремля підкреслив, що Москва «традиційно вдячна Назарбаєву і високо цінує зусилля казахстанських колег у налагодженні російсько-українських відносин». «Президент Путін є прихильником реанімації цих відносин, їх повернення в нормальне русло, але водночас це неможливо зробити без погодження з Києвом», - заявив Пєсков.

Нагадаємо, експрезидент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував організувати зустріч президента України Володимира Зеленського із президентом РФ Володимиром Путіним.

Речник уряду в ВР, народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук прокоментувала пропозицію експрезидента Казахстану Нурсултана Назарбаєва про проведення зустрічі лідерів України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: