СБУ затримала дезертира ЗСУ

Читать на русском
Дезертир із ЗСУ був затриманий співробітниками військової контррозвідки на адміністративному кордоні з окупованим РФ Кримом.

Дезертир із ЗСУ був затриманий співробітниками військової контррозвідки на адміністративному кордоні з окупованим РФ Кримом.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як повідомляється, прибувши у 2018 році на материкову частину України з незаконно анексованого Росією Криму, зловмисник вступив на службу до десантно-штурмових військ.

При цьому зазначається, що ще у 2016 році він cклав військову присягу РФ, після чого був відряджений до Сирії захищати там «рускій мір».

За даними СБУ, російські спецслужби планували використовувати коллаборанта для спеціальної операції з дискредитації ЗСУ.

«Згідно з задумом кураторів після вступу до ЗСУ військовий повинен був дезертирувати з української армії. Його «викривальні» виступи планувалися на російських телеканалах і пропагандистських ЗМІ. Оперативники СБУ перервали операцію ФСБ та затримали дезертира при спробі перетину адміністративного кордону з Кримом», — йдеться у повідомленні.

Під час огляду у затриманого виявили при собі зібрану ним військову інформацію.

Раніше Верховна рада ухвалила закон про військову службу, який дозволив позбавляти військових звань дезертирів, а також встановив матеріальну відповідальність військових за завдані збитки.

Закон про дезертирство №1227 опубліковано в урядовій газеті «Голос України» 19 жовтня і набув чинності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: