У Міноборони підрахували кількість дезертирів

Читать на русском
На засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони обговорили законопроект, який допоможе доукомплектувати ЗСУ.

В Україні налічується 9300 дезертирів. Про це під час доповіді на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони повідомив перший заступник міністра оборони Іван Руснак.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН у середу, 16 січня.

Так, коментуючи законопроект №9454, він зауважив, що документом пропонується ввести поняття «припинення військової служби».

«Це пов'язано з тим, що на сьогодні 9268 чоловік дезертирували з лав Збройних сил України. Тому це поняття буде застосовано до осіб, які самовільно залишили військову частину, дезертирували з військової служби або добровільно здалися в полон», - сказав перший заступник міністра.

За його словами, такі військовослужбовці будуть визнані як такі, що не виконують свої військові обов'язки, і будуть виключені з чисельності ЗСУ.

Як повідомлялося, протягом 2014 - 2018 років слідчими військових прокуратур направлено до суду 11292 обвинувальних акти за дезертирство і ухилення від служби.

Також раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що щороку військові здійснюють близько 20 тисяч злочинів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: